(0)

Syfilis og hvorfor rige folk stritter med lillefingeren

audiobook


Denne gang taler Katrine og Marie om kønssygdommen syfilis. Sygdommen spredte sig som en steppebrand i de bedre kredse, hvilket betød, at den kom til at püvirke müden, hvorpü overklassen opførte og klÌdte sig. I starten var syfilis faktisk ret hipt og affødte en rÌkke modediller (pun intended) süsom den ikoniske skamkapsel. Syfilis' ry udviklede sig dog med tiden i en mere negativ retning, hvor det nu gjaldt om at skjule sine symptomer, hvortil man blandt andet tog parykker, pudder og strittende lillefingre i brug.

Katrine tager ungdommen i hĂĽnden og taler om sikker sex, imens Marie springer ud som lĂŚgen, der har svĂŚrt ved at sige "penis" uden at fnise som en skolepige.

Velkommen til en historiepodcast om historie og arkĂŚologi. Lyt med, nĂĽr vi tager et nyt emne under kĂŚrlig behandling. VĂŚrterne er kultur- og socialhistorikeren Katrine og arkĂŚologen Marie, der tilsammen danner en dynamisk fortĂŚllerduo, som elsker at have det sjovt med historien.

Cover illustration: Arthur Balitskii/Shutterstock

Marie Brinch er uddannet cand.mag. i forhistorisk arkÌologi fra Københavns Universitet og har arbejdet for blandt andet Nationalmuseet og Museum Lolland-Falster.

Katrine Stegmann er uddannet cand.mag. i kultur- og socialhistorie samt skuespil- og manuskriptforfatter fra Syddansk Universitet og har arbejdet for blandt andet Odense Bunkermuseum og Glud Museum i Østjylland.

Sammen har de skabt Katrine og Maries Historiepodcast.