(0)

Syndere og frelste

E-book


"Syndere og frelste" er andet bind i Johannes Wulff trilogi om sin opvÊkst, barndom og ungdom. Dette vÊrk beskÊftiger sig med Wulffs ungdom i det kÞbenhavnske storbymiljÞ. Det er historier om venskaber, familie, dannelse og uddannelse, om at vokse op, men endnu ikke vÊre voksen. PÄ samme tid er det erindringer om personer og oplevelser, der pÄ bÄde godt og ondt har gjort indtryk pÄ og vÊret med til at pÄvirke Johannes Wulff.

Johannes Wulff (1902-1980) var en dansk forfatter, der fik sit litterĂŠre romangennembrud med bogen "O, Ungdom!" fra 1929. Hans forfatterskab bestod udover sine romaner af flere digtsamlinger og var kendetegnet ved en forundring over livet, der tangerede en form for naivitet. Wulff udgav omkring 40 bĂžger og en lang rĂŠkker artikler og kronikker. I lĂžbet af sin forfatterkarriere modtog han blandt andet Carl MĂžllers legat, H.C. Andersen-mindemedaljon, Georg Brandes legatet og blev i 1977 ĂŠresmedlem af Dansk forfatterforening.

"Fjerne Är" er titlen pÄ fÞrste bind i Johannes Wulffs erindringsromaner baseret pÄ Wulffs egen tilvÊrelse. Serien er inddelt i tre bind og bestÄr foruden ovennÊvnte af "Syndere og frelste" og "Student i alverden". FÞrste bind fortÊller om Wulffs barndomsÄr og tidlige opvÊkst, efterfulgt af ungdomserindringer i andet bind, som kulminerer med afslutningen af gymnasiet og starten pÄ voksenlivet i det tredje og sidste bind.