(0)

TAL OG ALGEBRA med historisk tilgang

E-book


Der har efterhünden udviklet sig en tradition for, at lÌrebøger i matematik indfletter lidt spredte bemÌrkninger af matematikhistorisk karakter, specielt om fremtrÌdende matematikere. Andre matematikbøger er rent historiske. I relation hertil udgør de tre bøger i serien TAL OG ALGEBRA med historisk tilgang en nyskabelse: Tallenes og algebraens historiske udvikling behandles sammenhÌngende, ikke for denne udviklings egen skyld, men med henblik pü at give lÌseren indsigt i specielt algebraens idÊgrundlag pü en helt anden müde, end det er muligt ved en tidløs fremstilling.

Forfatteren har ved udarbejdel-sen af serien først og fremmest haft uddannelsen af folkeskolelÌrere samt efteruddannelsen af folkeskolelÌrere i tankerne. Men bøgerne henvender sig til enhver, for hvem forstüelse og indsigt er vigtigere end fÌrdighed og rutine. Bøgerne vil ogsü vÌre velegnede til selvstudium.

I offentligheden er Gunnar Bomann mest kendt som forfatter af Gads Fag-leksikon i matematik.

Professor Allan C. Malmberg kalder de tre bøger i serien for perler og omtaler serien som et imponerende vÌrk, der udgør et süvel fagligt som undervisnings-mÌssigt mesterstykke. Det burde efter hans mening vÌre obligatorisk stof for enhver matematiklÌrer.