(0)

TEMA: Taknemmelighed (Hemmelighedernes Kammer #18)

audiobook


Harry og Ron har reddet Ginny og lÞst mysteriet om Hemmelighedernes Kammer! De mange reaktioner, der fÞlger i kÞlvandet pÄ denne heltemodige gerning, tÊller alt fra tÄrer til reprimander og udtalt lettelse.

Taknemmeligheden for Ginnys overlevelse er dog ikke det eneste, der fylder i kapitlet, for lejligheden bliver ogsÄ brugt til at udforske - og udfordre - bÄde identitet og selvforstÄelse.

SÄledes bliver Harry i sin kanoniske enesamtale med Dumbledore bekrÊftet i, at han er en Êgte Gryffindorelev, og Dobby tager et opgÞr med Lucius Malfoy, der mÄ forlade Hogwarts med uforrettet sag og én husalf fattigere.

Der er i det hele taget meget at vÊre taknemmelig for, og vi har derfor valgt dette tema til at kaste lys over et kapitel, der bÄde rummer de helt store fÞlelsesladede scener og taknemmeligheden over de smÄ glÊder i hverdagen.

Vi kommer bl.a. omkring fÞlgende spÞrgsmÄl:

- Hvilken symbolsk betydning spiller ilden, som vi mĂžder mange steder i kapitlet?

- Hvordan bliver Dobby bÄde en reprÊsentant for indsigt og transformation?

- Hvad er egentlig meningen med festmiddag og uddeling af kollegiepokal midt om natten?

Lyt med, nÄr vi udforsker de mange former for taknemmelighed, vi mÞder i bogens sidste kapitel.

Alohomora

Var du ogsÄ vild med Harry Potter-bÞgerne, og er du klar pÄ endnu mere magi?

I ”Alohomora” lĂŠser veninderne Rikke og Marie J.K. Rowlings ikoniske troldmandsbĂžger og lĂ„ser op for den magiske verdens temaer, symboler og hemmeligheder gennem hvert kapitel.

Uanset om du er en rendyrket Hermione Granger udi magiske studier eller netop er trÄdt ind pÄ Hogwarts, er der plads til alle ved dette Gryffindor-langbord. Der bliver nÊrlÊst og nÞrdet med detaljer, og hvis du er bidt af en gal magiker, er dette podcasten for dig.

FÞlg med pÄ Facebook: Alohomora

FÞlg med pÄ Instagram: alohomorapod

Rikke Kier (f. 1985) er uddannet cand.mag i dansk og klassiske studier og arbejder med Internationale Uddannelsesprogrammer i Uddannelses- og Forskningsstyrelsen. Hun bor i Odense, og hendes primĂŠre Hogwartskollegie er Hufflepuff.

Marie Østergaard (f. 1987) er uddannet cand.mag. i dansk og idrÊt og arbejder som lÊsevejleder og gymnasielÊrer. Hun underviser i dansk og idrÊt. Hun bor i Odense, og hendes primÊre Hogwartskollegie er Gryffindor.