(0)

Theodor - det blev hans liv

E-book


En fortĂŠlling om et liv, der tog sin begyndelse i det Ăžjeblik, hvor 1800-tallet blev til 1900-tallet. Et liv som blev levet under to verdenskrige, en mellemkrigstid med kriser og arbejdslĂžshed og en efterkrigstid.

Et lyst sind og et godt humÞr gjorde Theodor vellidt. Han holdt af sit arbejde pÄ herregÄrden Visbjerg, hvor ogsÄ hans sÞde kÊreste Anna arbejdede, men en dramatisk begivenhed Êndrede alt, tvang ham vÊk og han flygtede sydpÄ med bitterhed i bagagen. Hans liv blev en omtumlet tilvÊrelse med skiftende levevis og bosteder ned gennem hovedlandet, indtil han midt under anden verdenskrig endte pÄ en fynsk bondegÄrd, hvor han kom til at tilbringe den sidste halve snes Är af sit liv.

Uddrag af bogen

Inden for porten ĂŠndrede den sitrende glĂŠde sig til nervĂžs uro og angst over det syn, der viste sig for dem.

Anna kom lÞbende ned ad hovedtrappen og hen imod dem med blusen revet i stykker og ansigtet vÄdt af tÄrer. Theodor smÊkkede tÞmmerne i hÄnden pÄ en temmelig uforberedt og overrasket lensgreve, sprang ned fra bukken og lÞb mod sin kÊreste, der faldt ham hulkende om halsen.

”Hvad er der dog sket?” spurgte Theodor med bange anelser.

“Han har gjort noget frygteligt ved mig,” sagde hun grĂŠdende og pegede bagud mod hovedtrappen, hvor lensgrevesĂžnnen stod Ăžverst pĂ„ trappen i fĂŠrd med at ordne sine klĂŠder.

Om forfatteren

PER EIDSETH HANSEN er fÞdt i 1938 og opvokset pÄ en fynsk gÄrd med en norsk mor, en dansk far og fem sÞskende. Han er uddannet ved landbruget i ind- og udland og har vÊret selvstÊndig landmand i 37 Är. Han bor nu i Bogense pÄ Nordfyn og har tidligere udgivet romanen Sorte skyer.