(3)

Timanttia tietoa: Juhlakirja

audiobook & e-book


HilpeÀÀ tietoa juhlien ystÀville!

Timanttia tietoa -sarjassa tutkitaan asioita, jotka todella kiinnostavat lapsia. Kuten juhlat, joissa on herkkuja, lahjoja, hienoja asuja ja outoja perinteitÀ. Mutta mikÀ kumma on mardi grass, holi tai tikkutiistai?

Juhlakirja on edeltÀjiensÀ Karkkikirjan ja ElÀinkirjan tavoin tÀynnÀ merkittÀviÀ, outoja ja hauskoja faktoja. TiedÀtkö esimerkiksi, miksi synttÀrikakussa on kynttilÀt? Tai mitÀ adventti tarkoittaa tai kekrinÀ tehdÀÀn? EntÀ mitÀ lentÀÀ ilmassa Espanjan Tomatina-festivaaleilla?

Juhlia vietetÀÀn vuodesta ja vuosisadasta toiseen samalla kaavalla, ja harva edes tietÀÀ miksi. Kirjassa kÀydÀÀn lÀpi sekÀ tuttuja ettÀ oudompia juhlarituaaleja ympÀri maailman ja tutustutaan muun muassa kiinalaiseen uuteenvuoteen, VenÀjÀn pakkasukkoon, monenmoisiin karnevaaleihin ja erilaisiin tapoihin juhlia kuolleiden pÀivÀÀ.

Mari Ahokoivu on tehnyt kirjaan hilpeÀt kuvat, jotka kutsuvat lukijan mukaan juhlimaan! Vuokko Hurmeen kirjoittamat tietoiskut ovat superhauskaa ja hyödyllistÀ luettavaa.

Vuokko Hurme (s. 1979) on Tietopöllö-palkittu kirjailija ja taidekasvattaja, jonka tuotantoon kuuluvat lapsille suunnatut tietokirjat, kuvakirjat ja romaanit.

Mari Ahokoivu (s.1984) on Kööpenhaminassa asuva oululainen sarjakuvataiteilija ja kuvittaja. Ahokoivu piirtÀÀ kuvia ja tarinoita niin lapsille kuin aikuisille.