(41)

Tunnustus tai kuolema

audiobook


Ratkaistuaan Tamperetta yli puoli vuotta kiusanneen rikoksen Kari Salo ehtii nauttia helposta elÀmÀstÀ varttitunnin verran. Kesken vappujuhlien hÀnet siepataan. YksityisetsivÀ saa Pispalan kovakouraiseen tapaan muistutuksen puolitiehen jÀÀneestÀ työstÀ. Poliisi selvittÀÀ sieppaajien henkilöllisyydet, mutta vÀhin vammoin selvinnyt Salo ei halua tehdÀ rikosilmoitusta asiasta.

Salo tapaa Alina RÀsÀsen, joka on kahden viikon ajan patistanut viranomaisia tutkimaan ulkomailla työskentelevÀn miehensÀ murhaa. Poliisi ei ota naisen rikosilmoitusta vakavasti. Kari Salo alkaa tutkia insinööri Toivo RÀsÀsen tapausta. Salo saa kÀsiinsÀ Suojelupoliisin ylitarkastajalle osoitetun salakielelle koodatun kirjeen. Salon asuntoon murtaudutaan ja aineisto varastetaan. Salo pidÀtetÀÀn. YksityisetsivÀ ottaa rajusti yhteen entisten työtovereidensa lisÀksi myös Supon etsivien kanssa.

Kuulustelujen aikana Salolle alkaa selvitÀ, kuinka suuren verkon silmiin hÀn on sotkeutunut. Murha on sen pelin panoksista pienin. Salo saa Supon ylitarkastajan uskomaan itseensÀ. HÀn pÀÀsee vapaaksi. RiskeistÀ vÀlittÀmÀttÀ sitkeÀ yksityisetsivÀ penkoo Toivo RÀsÀsen jÀljet Euroopasta Pietariin. Todisteita ei löydy, mutta Salo ei anna periksi. JÀljelle jÀÀ vain yksi vaihtoehto: tunnustus tai kuolema.


Narrator: Aku Laitinen
Duration: