(24)

Urmagerens datter

audiobook


Den australske stjerneforfatter Kate Morton er efter tre Ă„r tilbage med URMAGERENS DATTER – en stor roman om forbrydelse, kunst og kĂŠrlighed, om jalousi, bedrag og tab.

Mit rigtige navn er der ingen, der husker. Sandheden om, hvad der skete den sommer, er der ingen andre, der kender.

I sommeren 1862 slÄr en flok unge kunstnere sig ned i maleren Edward Radcliffes idylliske hus ude pÄ landet pÄ bredden af floden Themsen. Deres plan er at tilbringe en mÄned sammen og lade kreativiteten flyde frit i hinandens gode selskab og langt vÊk fra verdens larm. Men inden sommeren er omme, er en kvinde blevet drÊbt af et skud, en anden kvinde er sporlÞst forsvundet, et kostbart arvestykke er vÊk, og Edward Radcliffes liv er lagt i ruiner.

Over 150 Är senere falder den unge arkivar Elodie Winslow pÄ sit arbejde over en gammel lÊdertaske, der indeholder et sepiatonet fotografi af en smuk ung kvinde i victoriansk pÄklÊdning og en kunstners skitseblok, der blandt andet indeholder den fineste tegning af et gammelt hus ved en flod. Hvorfor virker huset sÄ bekendt pÄ Elodie? Og hvem er den smukke kvinde pÄ billedet? Og hvad er forbindelsen mellem billedet og skitseblokken? SÄ stor en tiltrÊkningskraft har disse to ting pÄ Elodie, at hun gÞr noget, der er absolut forbudt: Hun smugler dem med hjem og starter sin egen private efterforskning.

Pressen skriver:

»En snirklet, kringlet historie, som binder én, sÄ man er nÞdt til at hÊnge i til sidste side, hvorefter man skynder sig at google, hvor lÊnge det plejer at tage Morton at skrive en roman. Denne her er fabelagtig.«

****** – Femina

» de smĂ„ hĂ„r pĂ„ armene rejser sig i fryd.«

**** – Nordjyske

»  en flot og storslĂ„et fortĂŠlling med rigtig mange velkomponerede karakterer og et velfungerende og blomstrende sprog, der gĂžr lĂŠsningen til en ren fornĂžjelse.«

– Litteratursiden