(260)

Vallasrouva: Rosa Balck -sarja 2

audiobook & e-book


Rakastetun Opettajattaren itsenÀinen jatko-osa!

Rosa Örn on kypsÀÀn ikÀÀn ehtinyt nainen, leski ja vapaaherratar. Nyt on hĂ€nen lastensa vuoro valloittaa maailma ja sydĂ€met. Mutta kohtalo puuttuu peliin.

Vallasrouva jatkaa suursuosion saavuttaneesta Opettajattaresta tutun Rosan tarinaa. Vanha kartano palaa poroksi ja uuden Kotkankallion rakentaminen alkaa, eikĂ€ leskirouva Rosa ÖrnillĂ€ ole aikaa haikailuun. HĂ€n ei ole enÀÀ nuori opettajatar vaan varakas, itsenĂ€inen vallasrouva, joka haluaa kouluttaa niin omat lapsensa kuin kaksi kasvattiaankin ajan parhaaseen tyyliin. Se merkitsee opintoja ulkomailla ja etenkin tyttölapsille kamppailua kivisellĂ€ uralla. Myös rakkaus koettelee Akilan nuoria, eivĂ€tkĂ€ sen liekit armahda vapaaherratartakaan.

1800-luvun jÀlkipuoliskolla Suomi ja Eurooppa elÀvÀt rauhan ja vahvan talouskasvun sekÀ kiihkeÀn teollistumisen aikaa. Opintiet avautuvat vÀhitellen myös naisille ja monenlaiset uudet opinahjot saavat alkunsa.

Nelikymmenvuotisen kirjailijanuransa aikana Pirjo Tuominen on julkaissut yli viisikymmentÀ teosta, joista suurin osa on historiallisia romaaneja. HÀnen teostensa vetovoima vain kasvaa, Tuominen lumoaa lukijansa kirja kirjalta vÀkevÀmmin.