(0)

Vattnet i mars

E-book


Systrarna Aronsson med familjer samlas i barndomshemmet i Nedansjö för att begrava sin mamma Inga, familjens amatörpoet, matriark och sjÀlvklara mittpunkt, och ingenting kommer nÄgonsin att bli som förut.

Det Àr Eva, som sjutton Är gammal flydde frÄn sveken, hoten och skammen och gjorde akademisk karriÀr i storstan. Agneta fick tidigt allt hon önskade: en kÀrleksfull man, en egen familj och huset hon vuxit upp i. Skönheten Maja knep sig TimrÄs lagkapten med siktet instÀllt pÄ ett bekvÀmt liv, men den förvÀntade Kanadaflytten gick om intet och snart hade deras sorglösa lyxtillvaro förbytts i nÄgot helt annat.

Huttrande pÄ en kyrkogÄrd, mitt i livet, har de trots sina olikheter ÀndÄ nÄgot gemensamt: kÀrleken till fadern och misstron mot varandra, det svidande minnet av stenar och glÄpord som haglar mot hemmets yttervÀggar. HÀlften av livet har redan gÄtt, hÀlften ÄterstÄr och plötsligt gapar rollerna frÄn ungdomen, drömmarna och livsvalen lika stumt som den öppna graven nedanför. Men gÄr det att bryta upp utan att svika sina nÀrmaste, utan att förlora allt man har.

Fem Är efter debuten Äterkommer flerfaldigt prisade Mikael Fant med en storslaget anlagd roman om svek och lojalitet, sorg och omsorg, brott och uppbrott. I en ringlande rad fÀrgstarka personportrÀtt skildras med ömhet och skÀrpa en egensinnig familj. Genom tre generationers ögon formar sig en berÀttelse om ett Är dÀr allt vÀlts över Ànda.