(0)

Valtteri ja Veera: Metsä puhuu

Livre audio


Viisas ja hurmaava satu siitä, mitä metsä ja sen asukkaat voivat meille opettaa

Kesäloma on alkanut, ja Valtteri ja Veera lähtevät lähilammelle ihastelemaan nuijapäitä ja perhosia. Pian sisarukset kuitenkin eksyvät toisistaan ja huomaavat olevansa keskellä sankkaa metsää. Miten he nyt löytävät toistensa luo ja takaisin kotiin?

Mättäillä kulkiessa voi törmätä yllättäviin ja auttavaisiin olentoihin, kuten keijuihin, peikkoihin, vanhoihin puihin sekä metsän eläimiin ja oppia ymmärtämään niiden kieltä. Tahoillaan lapset saavat huomata, että kun metsässä taivaltaa avoimin mielin ja aistit avoimina, voi oppia yhtä jos toista, kuten miltä metsäpöly näyttää ja miten tärkeää se on terveydelle, tai mitä hyötyä on paljain jaloin kävelemisestä. Metsä ei olekaan pelottava paikka vaan ystävä, jonka luona voi levätä ja jonka ihmeistä nauttia.

Metsä puhuu on ylistys lähiluonnolle, joka on samalla arkinen mutta taianomainen ja välttämätön meille kaikille.

Metsäinen iltasatu on suunnattu 5-10-vuotiaille.

Henna Helmenmaa on kahden lapsen äiti ja metsätieteiden tohtori, joka on perehtynyt laaja-alaisesti metsän hyvinvointivaikutuksiin ihmiselle. Helmenmaa on syntynyt Itä-Suomessa ja kasvanut lapsuutensa ja nuoruutensa metsän keskellä. Metsä on syvällä hänen identiteetissään ja hän on tuntenut aina olevansa ”metsän lapsi”.