(0)

Et sekund ad gangen

audiobook


Hedvigs forĂŠldre og lillebror er dĂžde af en uforklarlig febersygdom, som har spredt sig til hele samfundet. Der er ingen lyde, gaderne tomme med dĂžde mennesker overalt, elektriciteten er vĂŠk og et totalt mĂžrke spreder sig. Hedvig er helt alene og chokeret, hun vil bare vĂŠk. Men hvor skal hun tage hen?

Efter at have forsynet sig med friluftsudstyr pÄ sin skole, drager hun mod skolens undervisningsgÄrd med dyr lidt uden for byen. GÄrden bliver hendes nye hjem, og langsomt opbygger hun sig en tilvÊrelse, hvor hun lever et sekund ad gangen: Hun lÊrer, hvordan man malker en ko, tÊnder ild i brÊndeovnen og efter et stykke tid indfinder der sig noget, der ligner en slags hverdag.

En dag opdager Hedvig fodspor i mudderet pÄ gÄrdspladsen. En anden pige har ogsÄ overlevet katastrofen. Det er en lettelse for Hedvig ikke lÊngere at vÊre alene og ensom, men det er heller ikke problemfrit at vÊre to. Sammen forsÞger de to piger at skabe sig en tilvÊrelse midt i uvisheden.

Et sekund ad gangen er en dystopisk fortĂŠlling, The Road for unge og en moderne Robinson Crusoe. En undersĂžgelse og beskrivelse af, hvad ensomhed og lĂŠngsel er.

Sofia Nordin var nomineret til Det Nordiske RĂ„ds bĂžrne- og ungdomsbogspris i 2014 for Et sekund ad gangen.

ANMELDERNE SKREV

"«Et sekund ad gangen» er pÄ én gang en dystopi og en Robinsonade. Hedvigs oplevelse er som «Palle alene i verden», men hun vÄgner ikke op af en drÞm! Sofia Nordin har skrevet en dramatisk og gribende ungdomsroman, der giver stof til eftertanke. Hendes portÊt af en teenager er overbevisende. Du vil sent glemme Hedvigs tanker og utrÊttelige kamp for at overleve!"

- SjovforbĂžrn.dk

"Jeg er rigtig vild med princippet om, at Hedvig er helt alene og mÄ kÊmpe for overlevelse. Den apokalypse-fornemmelse synes jeg var rigtig fed. (...) Jeg vil helt klart anbefale den, hvis du er vild med overlevelseshistorier i en verden, hvor alt, som vi kender det, bliver vendt op og ned."

- Deungesord.dk


Narrator: Sara Qvist
Duration: