(0)

Altid ungdommen

audiobook & e-book


Det er Toms stÞrste Þnske at gifte sig med Karoline, men fÞrst skal han have skabt sig et ordentligt eksistensgrundlag. Karoline vil nemlig fÞrst giftes, nÄr Tom har fÄet en gÄrd med stokroser og det hele. Men det er slidsomt og mÞjsommeligt arbejde at dyrke den ufrugtbare sandjord, og alligevel giver Tom ikke op, nÄr det nu er det, der skal til, for at Karoline vil gifte sig med ham.

"Altid ungdommen" er en realistisk skildring fra 1940'ernes Danmark, hvor langvarigt og hÄrdt arbejde er en nÞdvendighed for at leve i stedet for bare at overleve. Niels Anesen viser, at den forrÄelse og det forfald, der satte ind i ungdommen under krigen, kan vendes, og hÄbet og kÊrligheden kan spire igen i selv den goldeste jord.

Niels Anesen (1896 – 1967) var en dansk forfatter og digter. Han debuterede i 1929 med digtsamlingen "Poemets magt". Samme Ă„r drog han pĂ„ en lĂŠngere rejse til Canada og USA, Mexico, Frankrig, Holland, Belgien og Tyskland.

Som sÞn af en husmand optog almuens levevilkÄr Niels Anesen meget, og en stor del af hans litterÊre vÊrker beskÊftiger sig med netop med bÞndernes hÄrde liv, som ogsÄ var omdrejningspunktet i hans romandebut "Blod og Staal" fra 1931. En anden vigtig inspirationskilde for Niels Anesen var hans udenlandsrejser. I "Manden fra Floden" fra 1953 beskriver han tiden i USA, som stadig sad i ham selv mange Är efter.

Niels Anesens forfatterskab bar prÊg af en sÊrlig jordnÊrhed og omtanke for de menneskeskÊbner, han mÞdte pÄ sin vej.


Narrator: Kaj V. Andersen
Duration: