(0)

Att leda digital transformation

E-book


Digital transformation Àr ett hett diskussionsÀmne i allt fler styrelse- och ledningsrum. FörstÄelsen för digitaliseringens pÄverkan pÄ bolags konkurrenskraft blir allt större och alltfler vet att de behöver gör nÄgot men frÄgan Àr hur?

Under tre Ärs tid har författarna Joakim Jansson och Marie Andervin tillsammans med ett 40-tal co-creators frÄn forskning och nÀringsliv arbetet med frÄgan. Resultatet har landat i arbetsmetodiken Den Digitala Mognadsmatrisen som syftar till att hjÀlpa styrelser, vd:ar och ledningar att ta kommandot i sin transformation.

Boken förklarar digital transformation och beskriver i detalj arbetsmetodiken. Den tar utgÄngspunkt i att framgÄngsrik digitalisering förutsÀtter innovation, god förÀndringsledning och digital mognad. Du lotsas genom förÀndringsprocessens tre faser, ges de verktyg som krÀvs för att leda en framgÄngsrik transformation och fÄr rekommendationer pÄ vad som bör göras och nÀr.

Teori varvas med exempel frÄn traditionella framgÄngsrika nordiska bolag. Utöver detta ges Àven tillgÄng till en digital kunskapsbank med inspirerande case, övningar och ett mognadstest dÀr du tar reda pÄ hur digitalt moget företaget Àr och fÄr anpassade rekommendationer.

Kort och gott – det du behöver för att ditt företag ska vara minst lika framgĂ„ngsrikt i morgon som det Ă€r i dag.

Boken innehÄller:

Arbetsmetodik steg-för-steg framtagen i samarbete med forskare och nÀringsliv

Digitala verktyg och extramaterial pÄ webben

Ett tiotal nordiska case

Intervjuer med Brian Solis och John Kotter

”Vi Ă€r mitt uppe i nĂ€sta industriella revolution, som digitaliseringen pĂ„skyndar. Företag som Ă€r vinnare ena dagen riskerar hamna hopplöst pĂ„ efterkĂ€lken nĂ€sta dag. Att leda digital transformation ger styrelser och ledningar viktiga insikter i hur företag gör för att lyckas stĂ€lla om.” – Robin Teigland, professor Handelshögskolan och inbiten surfare.

”Det krĂ€vs inte bara teknik för att vara konkurrenskraftig i en digital ekonomi. Det krĂ€vs Ă€ven ledarskap, inte chefskap, som utmanar mĂ€nniskor och fĂ„r dem att omvĂ€rdera regler och grĂ€nser för morgondagens företagande. För att uppnĂ„ detta behöver ledare rĂ€tt verktyg och vĂ€gledning. Denna bok Ă€r en ypperlig början!” – Brian Solis, ledande digital analytiker, antropolog och författare till X: The Experience When Business Meets Design

EPUB3: Fixed format