(1)

Beowulfs dotter

audiobook & e-book


Det Àr nÄgot som inte stÀmmer i kroppen. Pim kÀnner det sÄ tydligt. Men ingen tror henne. Medan hon grubblar över sitt liv och sin hÀlsa attackeras en ensam fiskare utan anledning. Det Àr bara den första av hÀndelser som tvingar Pim att ta ansvar, lÄngt bortom fabriken och gruppgymnastiken i bruksorten.

Hur klarar en vanlig ung mÀnniska att pÄ samma gÄng möta sin sanna natur och en dystopiskt sönderfallande vÀrld? Pim tvivlar, men modern, den ljusa, och den store mannen frÄn jÀrnÄldern, han som kallades Beowulf, finns med henne. Det kÀnner hon nÀr hon hÄller i svÀrdet Naegel, som han en gÄng bar.

Tillsammans med sin vÀn Kendi och de udda karaktÀrerna i ett hemlighetsfullt sÀllskap möter Pim mörkret som sveper in över vÀrlden. Lika osannolikt som det en gÄng var att Beowulf ensam kunde mota monstruös ondska, Àr det att Pim kan rÀdda en skÀlvande vÀrld dÀr mÀnniskor lemlÀstas av orsaker som det mÀnskliga sinnet har svÄrt att begripa.

I "Beowulfs dotter" binds ett av litteraturhistoriens mest episka verk samman med nutiden i ett svindlande Àventyr dÀr det mörka och det ljusa drabbar samman, Àven om de alltid har funnits sida vid sida, beroende av varandra.


Narrator: Klara Enervik

Duration: