(26)

Dagar utan slut

E-book


"Ett riktigt stordÄd ... en vÄldsam och lyrisk vilda vÀstern-roman som likt en rundmÄlning fÄngar den amerikanska kontinenten i sitt vardande." Kazuo Ishiguro

Dagar utan slut utspelas under indiankrigen och det amerikanska inbördeskriget. BerÀttare Àr Thomas McNulty, irlÀndsk emigrant som flytt oÄren i hemlandet. I det nya landet trÀffar han en annan ung man, John Cole, och de blir snart oskiljaktiga vÀnner. Tillsammans fÄr de arbete som revyartister pÄ en saloon, utklÀdda till kvinnor, sedan tar de vÀrvning i armén, i vilken de fÄr uppleva alla tÀnkbara fasor i den vÄldsamma kampen om en ny kontinent och dess rikedomar. Mot denna historiska fond utvecklas berÀttelsen snart till en stor och drabbande kÀrleksroman som utmanar Àven vÄr tids syn pÄ kön, ursprung och identitet.

Dagar utan slut Àr Sebastian Barrys sjunde roman och har belönats med flera prestigefyllda priser, bland annat Costa Awards, med motiveringen: "Det Àr en magisk bok - bÄde episk och intim - som lyckas skapa ett rum av kÀrlek och tillit i historiens högljudda kaos."