Med "Dansk kirkekundskab", der udkom første gang i 1979, giver teolog og professor P.G. Lindhardt et indblik i de komplicerede processer, der har gjort kristendommen – i mange skikkelser og gennem mere end et årtusind – til en dybt integreret del af det danske folk.
Bogen er delt op i tre afsnit. Første afsnit handler om den kirkelige institution – blandt andet om den danske folkekirke og om forholdet mellem stat og kirke. Andet afsnit handler om teologien. Tredje afsnit handler om de kirkelige bevægelser, der gennem tiden er opstået både indenfor folkekirken og i frikirkerne udenfor.
P.G. Lindhardt, Poul Georg Lindhardt, (1910-1988) var en dansk teolog og den første professor i kirkehistorie ved Aarhus Universitet i årene 1942-1980. Sammen med K.E. Løgstrup, Johannes Sløk og Regin Prenter var han kendt som en af de fire Aarhus-teologer, der prægede den teologiske debat fra midten af det 20. århundrede og frem. Lindhardt havde desuden et omfattende virke som prædikant, foredragsholder, anmelder og kronikør.