(0)

Der er noget som ikke stemmer

E-book


Over 300.000 eksemplarer solgt i Sverige alene, vinder af prisen for ÅRETS BOG 2016 pĂ„ Göteborg Bogmessen.

Du hÞrer, nÄr det sker for andre. Du har ondt af dem. Og du ved, dybt indeni, at det aldrig vil ske for dig. Men du ved ingenting. Denne roman handler om overlevelse. Om vigtigheden af en rÞd-ternet jakke. Om en bundlÞs sÞ, som ingen mÄ komme i nÊrheden af, om hvordan man kommer op, selv nÄr det fÞles umuligt.

Petra havde en mand og to dejlige sÞnner. De levede det lykkeligste liv, var den bedste familie, det skulle holde for evigt. Men denne sommer tilbringer Petras familie ferien med Klara. Anders er sammen med Klara nu, og sÄdan har det vÊret i forfÊrdeligt lang tid, uden Petra vidste det. Nu ved hun det, og hun er taget vÊk til et Þde sted, hvor hun kan fÄ styr pÄ sig selv.

Petra tager alene til en simpel vandrehytte i de svenske fjelde. Hun vil forsÞge at skrive noget om noget. Hun prÞver at rekonstruere, hvad der skete inden hun tog afsted, men i stedet for at komme videre dykker hun kun dybere og dybere ned i sin tidligere mands rÞd-ternede jakke for stÞtte og trÞst. GÊster kommer og gÄr i den lille vandrehytte. Den bundlÞse sÞ kalder pÄ hende.

Martina Haags usĂŠdvanlige skilsmisseroman skildrer bĂ„de fortvivlelsen og vreden ved at miste den, man elsker, men ogsĂ„ de smĂ„ lyspunkter og hverdagens humoristiske Ăžjeblikke. Selv nĂ„r man tror, det hele ser sortest ud, kommer man alligevel op til overfladen igen. Haag formĂ„r – inspireret af sin egen skilsmisse – at beskrive en kvindes oplevelser af det for mange vĂŠrst tĂŠnkelige scenarie: Bedraget og ĂŠgteskabets kollaps.

Martina Haag er en af Sveriges mest populÊre forfattere i Þjeblikket, og hun har skrevet mange bÞger i Ärenes lÞb, deriblandt Underbar och Àlskad av alla, som blev filmatiseret i 2005 med Martina selv i hovedrollen. Hun er i den forbindelse blevet kaldt Sveriges svar pÄ Bridget Jones. Der er noget som ikke stemmer er Forlaget ARONSENs fÞrste udgivelse af hende.

Presse, omtale og anmeldelser:

"PÄ nogle punkter den mest gribende skilsmissefortÊlling, jeg har lÊst. Den har en total, ubÞnhÞrlig Êrlighed om oplevelsen af at blive bedraget, afvist og dumpet af den, man elsker. Helt alvorligt ... Under de hylende morsomme formuleringer og den allestedsnÊrvÊrende galgenhumor er der ogsÄ en betagende afgrund af sorg." - Jens Liljestrand, Expressen

"En bÄde morsom og trist roman om sÄrede fÞlelser, fortvivlelse og genoplivet kampÄnd." - Kenneth Gysing, Femina

"En usÊdvanlig stÊrk skilsmissehistorie ... Martina Haag formÄr at beskrive denne skilsmisse, sÄ selv dem, der aldrig har oplevet noget lignende, bliver dybt involverede." - Lotta Olsson, Dagens Nyheter