(0)

Det usynlige rumskib

E-book


"Fire børn fra jordkernen skal inviteres til at besøge vor verden. Det skal vÌre fire almindelige børn fra en almindelig gade. De skal helst kende hinanden og vÌre gode kammerater. Det er vigtigt, at de har lÌrt lidt af livets alvor og modgang at kende, uden at de af den grund har tabt humøret, men tvÌrtimod har lÌrt, hvor nyttigt det er at holde sammen og hjÌlpe hinanden, nür det kniber."

Et usynligt rumvÌsen kommer til Jorden med netop denne ordre. De fire almindelige børn finder det pü en almindelig dansk gade, og Jørgen er iblandt dem. Han har ganske rigtigt oplevet modgang i sit liv. Hver morgen mü han selv stü op og gøre sin lillesøster klar til at komme i vuggestue, for hans far er død, og hans mors vagt pü fabrikken begynder, før vuggestuen übner. Nu tyder det pü, at Jørgen og hans tre venner Vera, Jonny og Aniko für vendt op og ned pü deres liv, nür de rejser med det usynlige vÌsen i dets usynlige rumskib.

Georg Gjedde (1913-1992) var en dansk forfatter og oversætter, der debuterede i 1940 med romanen "Et lilla bånd på øjet. En henkogt roman" og skrev senere trilogien "Jeg – en mand" under pseudonymet Sverre Holm. Georg Gjedde blev flere gange tildelt Statens Kunstfonds Engangsydelse samt Helge Rode Legatet og Jul. Bomhols legatbolig, Digterhjemmet.