(0)

En nat

E-book


Da Antoinettes mand Lucien fortÌller hende, at han er blevet kaldt til provinsen og mü vÌre vÌk et døgn, bliver hun vild af glÌde - det er første gang i elleve ür, at hendes mand er vÌk et helt døgn, og det giver hende mulighed for at fü besøg af en ganske sÌrlig bekendt: Jacques.

Men Lucien har ikke travlt med at komme afsted, og Antoinette frygter for sine planer. Vil det overhovedet lykkedes? Og hvilke konsekvenser vil det fĂĽ for Antoinette og dem omkring hende?

Karen Bramson (1875-1936) var en dansk forfatter, hvis foretrukne genre var dramaet. Igennem denne kunstart gjorde Bramson en dyd ud af at komme med indlÌg i den kvindepolitiske debat, som foregik omkring 1900-tallets start. Dette kom blandt andet til udtryk i nogle af hendes første dramaer, "Den unge Frue, Mands vilje" (1900) og "Mødre" (1901). Netop kønnene og forholdet mellem disse var et gennemgüende tema i hendes forfatterskab, hvor ogsü bland andet kultur, politik og kÌrlighed blev diskuteret. Bramson flyttede til Paris i 1914 og boede resten af sit liv i Frankrig, hvor hun ogsü skrev og opførte sine dramaer.