(0)

Epilog till Granbacken

E-book


Vad som först sÄg ut som en olycka, en brand under en grillkvÀll pÄ motorgÄrden Granbacken i Malmö, skulle under polisutredningens gÄng visa sig vara allt annat Àn en olyckshÀndelse. Branden startades av en grupp ungdomar, som startade elden genom att kasta bensinbomber pÄ byggnaden. Dessa ungdomar fÄngades snart av polisen, och dömdes för mordbrand. Alla ungdomar som var i byggnaden hade klarat sig ut dÀrifrÄn i paniken som som uppstÄtt vid den explosionsartade branden. SÄ vitt polisen kunde urskilja sÄ var det ingen som saknades.

TvÄ mÄnader efter att polisen kunnat lÀgga det uppklarade fallet Ät sidan hittas en svÄrt sargad mÀnniskokropp i vattnet utanför Malmö. Kroppen tillför en ung man, och rÀttslÀkaren kunde se att kroppen hade legat i vattnet i ungefÀr tvÄ mÄnader. Den unge mannen hade anmÀlts saknad av sina förÀldrar, och polisen hittar snart en koppling mellan honom och mordbranden pÄ Granbacken. Fallet som tidigare fÄtt sin upplösning fick nu tas upp igen, för att undersöka om nÄgot allvarligare brott Àn mordbrand begÄtts pÄ Granbacken den dÀr ödesdigra kvÀllen.

I Nordisk kriminalkrönika berÀttar poliser sjÀlva om sina mest uppmÀrksammade, omskakande, och svÄra fall.

Nordisk Kriminalkrönika Àr ett historiskt verk. BerÀttelserna och samlingarna Àr uttryck för den samtid som de skrevs i, och kan i enstaka fall ha förÄldrat eller kontroversiellt innehÄll. Eventuellt stötande material Àr inte uttryck för förlagets hÄllning.