(0)

Esi-isien maassa

E-book


Historiallinen sukuromaani Esi-isien maassa -kirja kertoo InkeristÀ tulleen Tainan perheen jÀsenten elÀmÀstÀ Suomessa, heidÀn kotoutumisesta uuteen isÀnmaahan ja Helsinkiin ja heidÀn tekemistÀÀn matkoista tarunhohtoiseen Inkerinmaahan. Kirjassa tuodaan esiin myös Stalinin Suomesta palanneisiin inkerilÀisiin kohdistama julma kosto ja Inkerinmaan suunnitelmallinen tyhjentÀminen suomalaisista ja sen asuttaminen venÀlÀisillÀ.

Kirja kertoo myös Suomen sodan jÀlkeisestÀ henkisestÀ ja taloudellisesta noususta ja kylmÀn sodan aikaisesta poliittisesta kamppailusta Neuvostoliiton kanssa ja Suomen yhdestÀ ihmeestÀ, kuinka Suomesta tehtiin raskaiden sotavuosien jÀlkeen ennÀtysajassa pohjoismainen hyvinvointivaltio.

Esi-isien maassa -kirja on jatkoa HyvÀsti Inkeri -kirjalle (2015), mutta samalla se on myös itsenÀinen teos.

Kirja on kunnianosoitus sitkeÀlle Inkerin kansalle, joka hajotettiin taivaan tuuliin, inkerilÀisille, jotka rakensivat elÀmÀnsÀ uudessa maassa tai karkotuspaikassa sekÀ viisaalle ÀijÀlleni Matille, mummolleni Eevalle, isÀlleni Reinolle ja sedilleni VÀinölle ja Vihtorille, jotka ahkeralla työllÀ ja opiskelulla menestyivÀt hyvin uudessa kotimaassaan, esi-isiensÀ maassa. Teos kunnioittaa noin 1 600 inkerilÀisen vapaaehtoisen sotilaan taistelua Suomen vapauden puolesta ja sotaveteraanien isoserkkuni Juho MyllÀrisen ja Arvo Mullon muistoa.