(143)

Gudomlig hÀmnd

audiobook


Polisutredarna Patrik Nyberg och Sandra Åström kallas till en lĂ€genhet dĂ€r en ung man hittats brutalt knivmördad. De utreder mordet och letar i mannens historia för att hitta vem som kan ha velat döda honom. Att han nyligen slĂ€ppts ur fĂ€ngelse för en uppmĂ€rksammad vĂ„ldtĂ€kt pĂ„ en minderĂ„rig flicka ser till förstone ut att vara nyckeln till att hitta mördaren. Under en intensiv vecka utreder poliserna bĂ„de de anhöriga till den vĂ„ldtagna flickan och de kopplingar som finns till mannens tid i fĂ€ngelset. Till slut tvingas de inse att de har kört fast och fĂ„r lĂ€gga utredningen pĂ„ sparlĂ„ga.

Sju mÄnader senare fÄr deras chef ett samtal frÄn en polsk kollega som fÄr dem att se pÄ vad som hÀnt med nya ögon och deras fortsatta utredning leder dem i en ovÀntad riktning. De kastas in i en farlig jakt pÄ mördaren och för Nyberg innebÀr det Àven att han tvingas Äteruppleva den traumatiska hÀndelse i barndomen som format honom till den han Àr.

Gudomlig hÀmnd Àr ocksÄ en historia om ansvar, sorg och utkrÀvande av rÀttvisa. Det Àr en berÀttelse om vad som hÀnder nÀr polisarbete inte rÀcker till och samhÀllet sviker.


Narrator: Lars Winclair

Duration: