(281)

Hiljaiset huvimajat: Maria Manner -sarja 1

audiobook & e-book


Pirjo Tuomista rakastettavimmillaan: Downton Abbey ja Jane Austen kohtaavat kotoisen Niskavuoren!

EletÀÀn vuotta 1904. Tammerkoski on valjastettu teollisuuden kÀyttöön, ja kaupunkiin virtaa työvÀestöÀ ympÀri maata. Tampereelle saapuu myös 19-vuotias Maria Manner, joka on juuri jÀÀnyt orvoksi kauppiasvanhempiensa kuoltua veneonnettomuudessa.

Kotikaupungissaan Lappeenrannassa Maria on viettÀnyt suojattua elÀmÀÀ, nyt hÀn pÀÀtyy NÀsijÀrven rannalle menestyneeseen maakauppakartanoon, jota nuori leski Martta Porras emÀnnöi varmaotteisesti. Portaan tiluksille on majoittunut kesÀksi myös uittoporukka, jonka pÀÀllikön Ville Ekqvistin on vaikea saada silmiÀÀn irti nuoresta, tarmokkaasta emÀnnÀstÀ.

Samaan aikaan Sofia Friman työskentelee kutojana Finlaysonin tehtaalla. Työ on rankkaa, asunnot ahtaita ja huonokuntoisia, moni työtoveri kuolee ennen aikojaan. Pian Sofia kiinnostuu nousevan työvÀenyhdistyksen toiminnasta.

Pirjo Tuominen on kirjoittanut yli neljÀkymmentÀ teosta, joista suurin osa on historiallisia romaaneja. Romaanissaan Hiljaiset huvimajat Tuominen palaa historiamme kohtalonvuosiin, suurlakon ja sortokausien aikaan.


Narrator: Kirsti Valve
Duration: