(17)

HumlesÀcken

audiobook & e-book


Jag minns sommaren nÀr vi Àlskade pÄ HumlesÀcken. MissionÀren pÄ en kal bohusklippa. Den stekande solen och den dÄsiga tröttheten. Den ömma flÀcken pÄ ryggen under spÀnnet pÄ bikiniöverdelen.

Sorg verkar inte gĂ„ över. Är det sĂ„ för alla eller Ă€r det jag som har misslyckats? Jag kanske inte pratade om det tillrĂ€ckligt mycket? Jag kanske borde skrivit den dĂ€r boken. Men hur berĂ€ttar man en sĂ„dan hĂ€r berĂ€ttelse? Att allting stĂ„r stilla medan tiden tickar pĂ„. TillstĂ„ndet av skrĂ€ck och eufori. Förvirringen mellan att vara toppfylld av alla kĂ€nslor som finns och samtidigt uppleva total tomhet. Suset i öronen – att lyssna utan att förstĂ„, att titta utan att se. Hur beskriver man med ord kĂ€nslan av att det aldrig finns sĂ„ mycket liv i livet som nĂ€r döden Ă€r stĂ€ndigt nĂ€rvarande? Och sedan det hĂ„l av ingenting som den lĂ€mnar efter sig.

HumlesÀcken Àr en gripande, sjÀlvbiografisk roman om hur allt förÀndras nÀr den man Àlskar drabbas av sjukdom och hur livet mÄste fortsÀtta levas trots att man förlorat sin kÀrlek.

Lina Brustad bor tillsammans med sin man och tvÄ barn i ett litet fiskesamhÀlle utanför Varberg. Hon Àr doktorand i pedagogiskt arbete vid Göteborgs universitet med forksningsintresse inom folkbildning, sociala rörelser och unga. Hon debuterade 2017 med sin sjÀlvbiografiska roman HumlesÀcken.


Narrator: Signe Barfoed

Duration: