(12)

Hvor hvide liljer gror

audiobook & e-book


En smuk og dramatisk fortÊlling om livslang kÊrlighed og krigens grusomhed. Baseret pÄ virkelige hÊndelser under 2. verdenskrig, hvor jugoslaviske krigsfanger blev sendt til Norge for at hjÊlpe den tyske krigsmaskine.

Nordland 2009. Linnea har brug for at komme vÊk fra sit liv i Oslo og lÄner et gammelt hus pÄ den lille Þ HjartÞ i Nordland af en veninde. Linnea har ingen idé om, hvad der venter hende, da hun ankommer til den forblÊste Þ midt i den mÞrke tid. Hun fÄr bl.a. tiden til at gÄ med at gÄ pÄ opdagelse i det gamle hus, og en dag falder hun over en lille klokke, der sÊtter hende pÄ sporet af en dramatisk historie fra 2. Verdenskrig.

Nordland 1942. Den unge pige Marie forlader sit trygge liv pÄ HjartÞ, da hun bliver sendt afsted for at hjÊlpe til pÄ sin sÞsters gÄrd inde pÄ fastlandet. Ikke langt fra gÄrden ligger en tysk fangelejr, hvor serbiske soldater lever under kummerlige forhold. Her mÞder Marie den unge fange Jovan og begynder at mÞdes med ham i smug. Et forhold, der for enhver pris ikke mÄ blive opdaget.

EfterhÄnden som Linnea finder ud af mere om Maries dramatiske fortid, tager hendes eget liv ogsÄ en ny drejning.