(13)

Ihana maa

E-book


"Pystyt siis saamaan aikaan lumisateen", ÀÀni sanoi. "MitÀhÀn muuta sinÀ pystyisit tekemÀÀn?"

SydÀmeni löi kerran hyvin lujaa, ja sanoin: "Olet Jumala, etkö olekin?" "Hys", sanoi ÀÀni. "Olen tarkkaillut sinua jo jonkin aikaa. Saattaisit olla minulle varsin hyödyllinen. Sinulla on mahtava mielikuvitus. Tarvitsen jonkun sinunlaisesi vÀlineekseni. IhmeitÀ ja sellaisia juttuja."

Kymmenvuotiaan Judithin pakopaikka on pienoismaailma, jonka hÀn on askarrellut huoneensa lattialle. Sinne hÀn pakenee koulukiusaamista ja ongelmallista suhdettaan isÀÀnsÀ. IsÀ piinaa lÀhiseutujen ihmisiÀ kÀÀnnytysyrityksillÀÀn, ja siksi Judithkin joutuu koulussa pilkan kohteeksi.

Kun Neil-niminen poika ottaa Judithin silmÀtikukseen, tyttö tekee pienoismaailmaansa NeiliÀ muistuttavan nuken. Mielikuvitusleikkien ja todellisuuden sekoittuessa seurauksia on monia, vaarallisiakin.

Grace McCleen on brittilÀisen kirjallisuuden uusi nuori lupaus. Valloittavassa omaelÀmÀkerrallisessa esikoisromaanissaan hÀn avaa lukijalle oven ÀidittömÀn, koulukiusatun tytön rikkaaseen sisÀiseen maailmaan ja tiukasti sÀÀnneltyyn uskonnolliseen yhteisöön.

TÀmÀ sÀhkökirja toimii ePub-formaattia tukevilla lukuohjelmilla.