(1)

Jacobs slum II - Lejekasernes ondskab

audiobook


I det andet afsnit af Jacobs slum skal vi besvare spÞrgsmÄlet: Hvad er en slum? Jacob A. Riis gav bare ét af tidens mange svar pÄ slumspÞrgsmÄlet. For ham var slummen ulÞseligt forbundet med den type byggeri, der hed The Tenement House. PÄ dansk: lejekasernen. Dette afsnit handler derfor om boligblokken med navnet The Tenement House - vi trÊder ind i lejekasernens gange og vÊrelser, for at se hvordan den amerikanske slum sÄ ud.

Jacob A. Riis var ikke den eneste, der svarede pÄ slumspÞrgsmÄlet. I lÞbet af 1800-tallet og starten af 1900-tallet begyndte man at operere med en klar forestilling om slummen som grundlÊggende anderledes fra resten af byen. Mange besÞgende og journalister ansÄ slummen for at vÊre et eksotisk, fremmed land, man kunne gÄ pÄ opdagelse i og blive forarget. Samtidig blev slummen en afgÞrende del af begyndende klassificering af det nye bysamfund som ikke tidligere var set i sÄ stor skala i de nye megabyer som i New York.

Kasper Jacek er uddannet idéhistoriker og analytisk journalist fra Aarhus Universitet. Han er freelanceskribent, medstarter af Baggrund.com, og sÄ er han interesseret i at forstÄ, hvordan vi forstÄr byen og dens underside - slummen og ghettoerne.


Narrator: Kasper Jacek
Duration: