(206)

Korpsystrar

audiobook & e-book


En psykologisk thriller om skuld, skam och makt

Journalisten Hanna Axelsdotter brinner för kvinnofrÄgor och kan inte glömma fallet Nora, den unga kvinnan som snart ska friges frÄn ett mÄngÄrigt fÀngelsestraff. Hon minns hennes kÀnslokalla framtoning vid rÀttegÄngen som Hanna rapporterade om, det vackra ansiktet utan spÄr av Änger. I ett försök att förstÄ de bakomliggande mekanismer som leder till en vÄldsam handling bestÀmmer sig Hanna för att intervjua Nora i fÀngelset. Inför kameran rullas Noras och hennes syster Linns livsberÀttelse upp. En berÀttelse om vad skuld och beroende gör med mÀnniskor och som mynnar ut i ett triangeldrama dÀr maktbalansen rubbas.

Nora och Linn vÀxer upp i en dysfunktionell familj. Deras utforskande av sin sexualitet slutar i katastrof och systrarna skiljs Ät mot sin vilja. De Äterses först som unga vuxna för att begrava mamman.

Systrarna börjar trevande nÀrma sig varandra igen. Men kan de verkligen glömma det som hÀnde nÀr de var smÄ? Nora bÀr pÄ skuldkÀnslor, men kÀnner sig oförmögen att prata om

dem. Även Linn, som visar upp en fasad av ett lyckat liv med fin vĂ„ning, rik man och nyfött barn, har svĂ„rt att öppna sig.

NÀr Linns tonÄriga styvdotter My plötsligt försvinner dras systrarna in i varandras liv pÄ allvar. Ett samtal frÄn en ung tjej förÀndrar allt och Nora inser att inte bara My Àr i fara

utan Àven Linn. Kan Nora gottgöra henne en gÄng för alla?

Korpsystrar Àr den första, fristÄende delen med journalisten

Hanna Axelsdotter.


Narrator: Nina Haber
Duration: