(0)

Lidt om mig selv

E-book


DEN BRITISKE FORFATTER OG NOBELPRISTAGER Rudyard Kipling (1865 – 1936) har skrevet mestervérker som Junglebogen og Kim, der er at finde i de flestes bogreoler. Hans universer er farverige, men samtidig kléber et anderledes broget efterméle til ham. Han betragtes ofte som fortaler for en eurocentrisme, man i dag er skeptisk over for. I personen Kipling kombineres det hjertevindende med det dybt kontroversielle, og hans selvbiografi er en fascinerende léseoplevelse.

Lidt om mig selv er den original fortÊllers historie om sit eget liv. Rudyard Kipling blev fÞdt i Indien, det britiske imperiums kronjuvel, af britiske forÊldre og voksede op pÄ den anden side af jorden. Han blev sendt til England for at gÄ pÄ kostskole, fÞr han som 17-Ärig vendte tilbage til Indien som journalist og hÄbefuld forfatter. Da han var parat, vendte han hjem til Vesten og en ventende berÞmmelse.

Kiplings selvbiografi skildrer en ydmyg forfatters syn pÄ sig selv, sin omverden og sin kunst. Samtidig er den et eksempel pÄ det britiske imperiums til tider mindre ydmyge syn pÄ resten af verden i starten af det 19. Ärhundrede.