(0)

Lige for lige

E-book


Titlen (opr. Measure for Measure) hentyder til Jesu ord i bjergprÊdikenen (... det mÄl, I mÄler med, med det skal I selv fÄ tilmÄlt). Denne komedie er en af de sÄkaldt mÞrke komedier, fordi den ogsÄ har tragiske elementer. Hertugen af Wien rejser bort og sÊtter sin stedfortrÊder Angelo til at hÄndhÊve loven og stramme op pÄ byens moral, hvorefter han forklÊdt som munk vender tilbage for at se, hvordan Angelo forvalter sine nye befÞjelser. Da den dydige Angelo fÄr magt, vakler hans moral, og det er tÊt pÄ at fÄ katastrofale fÞlger.

Shakespeares klassiske tragedie foreligger her i Erik H. Madsens bearbejdning (opr. udg. 1977) af Edvard Lembckes klassiske oversĂŠttelse. Ebogen er forsynet med introduktion og noter ved Henning Krabbe samt nyt forord af udgiveren.

Den engelske skuespilforfatter William Shakespeare (1564-1616) er bredt anerkendt som verdens stÞrste dramatiker. Hans skuespil er oversat til alle moderne sprog og bliver opfÞrt mere end nogen anden skuespilforfatters stykker. Udover virket som forfatter arbejdede Shakespeare som skuespiller, og han er endvidere en af Englands allerstÞrste digtere nogensinde. Han stÄr bag 39 skuespil, 154 sonetter og flere andre digte.