(1)

Madame Dorthea

audiobook & e-book


Madame Dortheas mand bestyrer et glasvÊrk i Norge i slutningen af 1700-tallet, og hun er, ligesom deres to halvstore sÞnner, afhÊngig af indtÊgterne fra hans arbejde. En stormfuld vinternat tager manden afsted for at lede efter drengene, der ikke er kommet hjem efter dagens gÞremÄl. Drengene finder vej hjem i stormen, men det gÞr deres far ikke, og Madame Dorthea mÄ efterhÄnden se i Þjnene, at han er omkommet i det iskolde mÞrke. Med ét er fremtiden usikker og dyster. Hun mÄ finde en mÄde at fÄ deres liv til at hÊnge sammen pÄ uden sin mand, hun mÄ ogsÄ finde en ny mening med tilvÊrelsen.

"Det daglige liv, husgerĂ„d, klĂŠdedragt, sĂŠd og skik i hverdag og fest rykker Ă©n nĂŠr ind pĂ„ livet ... Helt uanstrengt fanges man ind af stemningen fra en svunden tid. Persongalleriet er rigt og varieret, karakteristiske typer fra alle lag af befolkningen ... menneskeskĂŠbner med hver sit individuelle liv." – Prof. A. H. Winsnes

Sigrid Undset (1882-1949) blev fĂždt i Kalundborg og opvoksede i Norge. Hun skrev en lang rĂŠkke populĂŠre og anmelderroste romaner og modtog nobelprisen i litteratur i 1928.


Narrator: Jette Mechlenburg
Duration: