(0)

Meteorologi og klimatologi

E-book


AtmosfĂŠrens fysiske tilstand karakteriseres i meteorologien ved en rĂŠkke stĂžrrelser – de sĂ„kaldte meteorologiske elementer. De vigtigste er luftens tryk, temperatur, bevĂŠgelsestilstand og fugtighedsforhold, men ogsĂ„ kendskab til skydĂŠkkets art og udstrĂŠkning og luftens elektriske forhold er nĂždvendig for en fuldstĂŠndig beskrivelse af atmosfĂŠrens tilstand.

Vejret kan variere pĂ„ mangfoldige mĂ„der, men vejret har alligevel en sĂŠrlig karakter pĂ„ ethvert sted pĂ„ Jorden, hvorved det adskiller sig fra andre steder pĂ„ Jorden – hvert sted har sit klima.

I denne bog gÄr den danske fysiker og professor A.W. Marke i dybden med videnskaberne meteorologi og klimatologi og forklarer samspillet og forskellene mellem de to.

Axel Waldbuhm Marke (1883-1942) var fysiker og professor ved Den Kgl. VeterinÊr- og LandbohÞjskole. Han har skrevet en rÊkke bÞger og artikler om emner inden for fysikkens verden. Han var tillige en populÊr foredragsholder, og flere af hans bÞger er blevet til pÄ baggrund af hans foredrag.