(0)

Nepsylandia: Matka neuroerityiseen Suomeen

audiobook & e-book


Kenet haluamme hoitaa ja miksi?

Nepsy-kirjon piirteitÀ etsitÀÀn kiihtyvÀllÀ tahdilla kaikkialla ja kaikenikÀisiltÀ. Mutta ketkÀ todella ovat hoidon tarpeessa?

Raivoava lapsi leikkipuistossa, vĂ€kivaltainen nuori lastensuojelussa, sulkeutunut opiskelija, keskittymiskyvytön aikuinen
 KahvipöytĂ€keskusteluissa nepsy-kortti heilahtaa helposti. Jokaisella tuntuu olevan asiasta kokemusta tai vĂ€hintÀÀnkin nĂ€kemys. Ammattilaisten parissa nepsy-keskustelu velloo eri tasoilla, perheiden, palvelujĂ€rjestelmĂ€n sekĂ€ itse diagnostiikan ongelmissa.

Nepsylandiassa asiantuntijat varhaiskasvatuksesta peruskouluun ja lastensuojelusta vankiloihin kertovat nÀkemÀstÀÀn ja kokemuksiaan jakavat niin nepsy-perheet kuin psykiatritkin. Kenet tulisi lopulta tutkia, lapset vai aikuiset, jotka kaiken ovat suunnitelleet?

Marianna Stolbow on parisuhdeammattilaisena tunnettu kirjailija, joka on julkaissut kolme tietokirjaa ja yhden romaanin. HÀn on opiskellut historiaa ja sukupuolentutkimusta ja toimii sote-alan kouluttajana. Teoksissaan hÀn kÀsittelee menneisyyden merkitystÀ ihmissuhteillemme yhteiskunnallisen ja yksityisen katseen kautta.