(6)

Niels Bohr - Det beskedne geni

audiobook & e-book


Niels Bohr (1885-1962) var en genial videnskabsmand og en stor humanist. Han bidrog afgÞrende til forstÄelsen af atomets struktur og udviklingen af kvantemekanikken.

Bohrs opdagelser er indirekte forudsÊtningen for atombomben, men ogsÄ for de computere, lasere og mobiltelefoner, moderne mennesker er afhÊngige af i dag.

Bohr var en visionÊr leder, der havde en legendarisk evne til at inspirere sine omgivelser, og pÄ Niels Bohr Instituttet skabte han et mekka for fysikken, og verdens dygtigste fysikere valfartede til KÞbenhavn.

Bogen fÞlger Niels Bohr fra vugge til grav. Den fortÊller om hans enestÄende indsats som videnskabsmand, om Bohr som familiemenneske og om den afgÞrende rolle, som hans kone, Margrethe, spillede.

Charlotte Koldbye har i adskillige Ă„r beskĂŠftiget sig med historier fra videnskabens verden – fortĂŠllinger om, hvorfor videnskab er relevant, og hvordan videnskab kan berige vores liv. Hun beretter fra alle afkroge af videnskabens verden og gĂžr den relevant for lĂŠgfolk, specielt dem, der siger, at de ikke interesserer sig for videnskab.

Hun arbejdede i mange Är pÄ Experimentarium, hvor hun formidlede videnskab til den brede offentlighed. Hun har vÊret skribent pÄ Weekendavisen og har lavet videnskabsradio pÄ DR og Radio 24Syv og for Science Stories.

Hun er forfatter til flere bĂžrnebĂžger om hjerneforskning og kroppen.