(1)

Ondskabens borg

audiobook & e-book


Hvis der er noget, Jonas’ far er god til, er det at finde pĂ„ spĂŠndende rejser til nye og ukendte destinationer. Denne gang har han slĂŠbt Jonas og hans mor med til RumĂŠnien. Men rejsen byder pĂ„ en overraskelse, som den trettenĂ„rige Jonas ikke havde drĂžmt om. I det bjergrige Transsylvanien modtager han pĂ„ et kloster en lille bog med et brev og en flaske. Blot et par drĂ„ber af flaskens indhold vil bringe ham tilbage i tiden til Landet bag Bjergene, hvor den onde fyrst Throk er ved at tage magten over landet. Fyrsten skal bare lige have slĂ„et kronprins Tharuk ihjel. I brevet beder en ukendt ven fra et ukendt land i en anden tid Jonas om hjĂŠlp.

Hvis altsÄ han tÞr rejse tilbage i tiden og prÞve at forhindre fyrst Throk i at gennemfÞre sine ondskabsfulde planer.

Uddrag af bogen

KÊre Jonas, jeg beder dig pÄ vort lands vegne, for Guds skyld, tage dette brev alvorligt. Hvis du bladrer nogle sider frem, vil du konstatere, at der er skÄret et hul i siderne, sÄ en lille flaske har kunnet lÊgges ind.

Drikker du nogle drÄber fra flasken, vil du blive bragt tilbage i tiden!

Smid den endelig ikke vÊk, for den er samtidig din vej tilbage til din egen tid, nÄr og hvis du har hjulpet os. Vor gamle, kloge vismand Sofiakar er sikker pÄ, at du fÄr vort budskab. Jeg er selv i tvivl, og alligevel hÄber jeg, at vi en dag vil mÞdes.

Din ven fra fortiden.

Tharam

Om forfatteren

Ove Vith har i sit forfatterskab tidligere skrevet flere bÞger og skuespil for bÞrn og unge. Som pensioneret folkeskolelÊrer har han altid vÊret optaget af, at bÞrn lÊrer meget gennem fascinationen af historier og teater. Ove Viths historier bevÊger sig meget i bÄde den historiske og fantasifulde verden.