(0)

Pernille Silkes Historie

E-book


Freya Pernille Anduin lader fortĂŠllingen i denne fremragende bog tage udspring i sin fiktive men meget trovĂŠrdige navnesĂžster Pernille Silkes liv i middelalderen.

Gennem et brev til sin datter, dateret til Äret 1393, beskriver Pernille Silkes sin opvÊkst og den omverden hun levede og lever i. LÊseren fÄr et dybtgÄende og levende indblik i middelaldermenneskets tankegang - bÄde om det Ändelige men bestemt ogsÄ om hverdagen.

FP Anduin bygger historien pÄ en grundig gennemgang af middelalderlige kilder og skaber en verden fyldt med middelalderens store og smÄ mysterier. Mennesker fÞdes og dÞr omkring middelalderpigen Pernille, der fÞdes i en velhavende kÞbenhavnsk kÞbmandsfamilie og siden giftes ind i en meget rig Lybsk ditto. Pernille Silkes lever i en tid hvor den menneskelige bue er spÊndt til bristepunktet. I starten af Ärhundrede hÊrgede sulten, og Danmark var uden konge, senere kom en konge og efter ham fulgte pesten og krigene med den uendeligt magtfulde handelssammenslutning Hansaen. Pernille Silkes befinder sig midt i alt dette og beskriver det med livsmod og erfaring.

Den utrolige stemningsfulde bog kan pÄ det varmeste anbefales til alle de, der som jeg, elsker middelalderen.

Leif Plith Lauritsen

MuseumsinspektĂžr og middelalderarkĂŠolog

Lolland-Falsters Stiftsmuseum