(0)

Peter Simplen saavutus

E-book


"Peter Simplen saavutus" pÀÀttÀÀ merikadetti Simplen tapahtumarikkaan tarinan. Seikkailuissa merillÀ Napoleonin sotien aikaan ei vauhtia eikÀ jÀnnitystÀ puutu, kun Simple kohtaa niin sotatoimia kuin muitakin yllÀttÀviÀ tilanteita.

Jostain kumman syystĂ€ Simple tuntuu aina joutuvan mitĂ€ mielikuvituksellisimpiin ongelmiin. Laivan sisĂ€llĂ€ kuitenkin solmitaan myös tiiviitĂ€ ystĂ€vyyssuhteita, ja Simplen ystĂ€vĂ€ O’Brien pelastaakin hĂ€net usein pulasta. Huumorilla rikastettu, eloisa tarina tempaa mukaansa vĂ€littömĂ€sti.

"Peter Simplen saavutus" on Frederick Marryatin merihenkisen trilogian viimeinen osa. Romaani viihdyttÀÀ niin nuoria kuin aikuisiakin.

Frederick Marryat (1792‒1848) oli kirjailija ja Britannian kuninkaallisen laivaston virkamies, jota voidaan pitÀÀ yhtenĂ€ meritarinoiden edellĂ€kĂ€vijöistĂ€. Romaanien lisĂ€ksi hĂ€n kirjoitti myös lyhyempiĂ€ meritarinoita kuten novelleja, nĂ€ytelmiĂ€, esseitĂ€ ja matkajournalismia.

Marryat myös kehitti laajasti kÀytössÀ olevan merenkulun liputusjÀrjestelmÀn, joka on nimetty hÀnen mukaansa Marryatin koodiksi.