(0)

Powerbox

E-book


Jag lÀrde mig tidigt att aldrig ge upp. Den egenskapen Àr mycket viktig om man vill bygga stabila och framgÄngsrika organisationer. NÀr vi, jag och min fru Maja, startade vÄr verksamhet var siktet instÀllt pÄ att leva pÄ vÄr affÀrsidé. Vi ville bygga upp en verksamhet dÀr vi sjÀlva kunde bestÀmma vad vi skulle göra, vad vi skulle satsa pÄ och hur vi skulle utveckla företaget. Ambitionen var aldrig att bygga upp ett miljardföretag.

I Powerbox, frÄn busfrö till entreprenör fÄr du följa med pÄ min livsresa. FrÄn min barndom dÀr jag hittade pÄ mycket bus och lÀrde mig hur man gör affÀrer, för att sen följa företagets första staplande steg till blomstring och till hur vi kom att berövas vÄra möjligheter att pÄverka och hur vi kÀnde oss tvingade att lÀmna Powerbox. Allt fungerade mycket bra tills jag fick för mig att en konsult skulle leda företaget. Det gick nÀstan Ät helvete. Konsulten hade lÄg moral och etik och skral kunskap om att driva ett företag. MÄlet för honom var att sko sig sjÀlv. Personalens motivation och företagets vÀrdering förÀndrades radikalt negativt och Powerbox mÄl blev nu överlevnad. Maja och jag orkade inte med den extrema kulturchock som vi och företaget utsatts för. PÄ grund av detta drabbades vi bÄda tvÄ av svÄr sjukdom. Vi sÄlde vÄra aktier till underpris.

Efter vÄr försÀljning förÀndrades vÄr livssituation till en positiv omvÄrdande aktiv livsstil med stort intresse att utveckla oss sjÀlva. Vi satsade pÄ smÄ och medelstora företag. De lyssnar pÄ vÄra idéer, om hur ett entreprenörsbolag ska utvecklas med lönsamhet, hög etik och moral. Hur goda relationer med anstÀllda och alla intressenter hÄlls, samt hur alla aktieÀgare kan driva bolaget i samma riktning.