(0)

Prutternes forunderlige verden

E-book


Emnet har vĂŠret sĂžrgeligt underbelyst i mange Ă„r – indtil nu, hvor Morten Ingemann og Hans Bjerregaard tager det under kĂŠrlig behandling.

Vi prutter. Du prutter. Dronningen prutter. Kronprinsesse Mary, Trine Dyrholm og pave Frans prutter under deres skÞrter, selv om man ikke lige kan se det pÄ dem.

Men skÞnt fÊnomenet er akkurat lige sÄ almenmenneskeligt som at spise og drikke, som at sove og elske, er emnet sÞrgeligt underbelyst i bÄde medier, litteratur og kulturliv.

Se bare hvor mange kogebÞger, der udkommer om Äret. SkÞnt prutter er en uundgÄelig del af madlavningens slutprodukt, er der ikke udkommet en bog henvendt til voksne pÄ dansk om emnet de sidste 20 Är.

I 2001 udkom Mega Pruttebogen. Den havde tekst af Henrik KrĂŒger og var illustreret af en 20 Ă„r yngre Morten Ingemann. Siden er der blevet pruttet vildt mange prutter, og der er sket meget videnskabeligt, kulturelt og vel ogsĂ„ med den gode tegner, sĂ„ det er nok ikke et Ăžjeblik for tidligt at udsende en ny bog om det fascinerende emne.

Tiden kalder nÊrmest pÄ det.