(0)

Regnmakaren

E-book


NÀr det regnar tÀnker Baran alltid pÄ sin pappa, regnmakaren. Han stannade kvar nÀr Baran och mamma tvingades fly efter ett bombanfall mot lÀgret i bergen. Nu bor Baran och mamma i Sverige, i ett hus sÄ högt att det nÀstan nuddar molnen, och han har just börjat förskolan.

NÀr Barans pappa Àntligen kommer, Äker de till Arlanda för att möta honom. Snart ska pappa hÄlla Baran hÄrt i famnen, som förut.

Regnmakaren Àr en tidlös berÀttelse om flykt, förlust och lÀngtan. Men ocksÄ om ett barns förmÄga att finna sin plats i ett nytt, frÀmmande land. Ishtar BÀcklund Dakhils gripande illustrationer berÀttar vÀxelvis om Barans nya vardag och om de starka minnena frÄn bergen som Äterkommer i hans drömmar.

Zanyar Adami Àr författare, filmregissör och VD. Som grundare av tidskriften Gringo tilldelades han Stora journalistpriset 2005. Han har skrivit och regisserat flera prisbelönta filmer och radiodraman. Den sjÀlvbiografiska romanen Glaspojken (2021) handlar om hur han ensam kom till Sverige frÄn Iran som femÄring. Till vardags Àr han VD för mediehuset Fanzingo som sprider ungas berÀttelser. Regnmakaren Àr hans första bok för barn.

Ishtar BÀcklund Dakhil Àr konstnÀr och bilderboksskapare, utbildad pÄ Konstfack och California College of the Arts.