(0)

Slemslev

E-book


Det vil nok vÌre at tage munden for fuld at kalde byen Slemslev for verdens navle. Müske en leverplet? Vi støder pü mange spÌndende personer i Slemslev. Pastoren giver os indblik i sine filosofiske tanker om kristendommen. Bakkelas, Lille Verner, Perletand og bedstemor Ejner leder landet fra kroen. Godt deres cirkulÌre ikke kommer i cirkulation. Farfar som trykker plejehjemslederens hünd sü hürdt goddag, at hun tror, hun mü sige farvel til den. Drengene Klaus og Kaj, som ved, at handling skaber oplevelser.

Vi lÌrer dem og mange andre af Slemslevs indbyggere at kende. I hvert kapitel, der i sig selv er en afsluttet fortÌlling, trÌder en ny, farverig skikkelse lÌseren i møde. Det er bekendtskaber, man sent glemmer.

Uddrag af bogen:

Den glubske appetit og den stÌrke tørst efter god vin havde sat sine spor pü pastoren. Nür Thyesen skulle gennem den lille übning i kirken, havde han altid kalk pü Ìrmerne.

Den gamle proprietÌr Mikkelsen, der nød at drille Thyesen, sagde til Thyesen, at han havde hørt om kamelen og nüleøjet, men det var først, da han sü miraklet, at pastoren klemte sig gennem den lille übning til prÌdikestolen, at han for alvor blev troende. Pastoren brød sig ikke om at høre proprietÌr Mikkelsens respektløse übenbaringer, men forsøgte at beherske sig. Pastoren, der jo om nogen burde havde lÌrt, at man skal tilgive sin nÌste, tÌnkte for sig selv, at han ville springe over Mikkelsen og tilgive den nÌste.

Om forfatteren:

Per Larsen Andersen (f. 1959) arbejdede som ung i Australien pü turistvisum. Bare rolig. De, som sü forfatteren arbejde, var ikke i tvivl om, at han var pü ferie. ModsÌtninger mødes - forfatterens kone er sød. Til daglig arbejder han i "Krasmusnollikeskoven" - en skov der er sü sjov og dejlig, at han var nødt til at skrive en børnebog af samme navn om den.