(3)

SPQR : Historien om det antika Rom

E-book


"För Beard Àr den klassiska antiken levande och vid bÀsta hÀlsa och hon har den stora gÄvan att kunna visa precis varför de klassiska texterna fortfarande Àr ett Àmne vÀrt att diskutera."

Sunday Times

"Om de hade haft Mary Beard pÄ sin sida nÀr det begav sig skulle romarna fortfarande ha sitt imperium kvar."

Daily Mail

Antikens Rom Àr viktigt. BerÀttelsen om imperiet, erövringarna, grymheterna och överdrifterna ger oss fortfarande idag en mÄttstock för vÄrt samhÀlle. Och Àn idag Àr de romerska idealen nÀr det gÀller medborgarskap, sÀkerhet och individens rÀttigheter samhÀlleliga rÀttesnören.

HÀr tittar en av vÀrldens frÀmsta forskare inom den klassiska antiken pÄ Roms historia frÄn en ny synvinkel inte bara pÄ dess förbluffande utveckling frÄn en obetydlig by i Mellanitalien till en supermakt, men ocksÄ pÄ hur romarna sÄg sig sjÀlva och sina bedrifter, och varför de fortfarande Àr viktiga för oss. Vi följer tusen Är av historia, dÀr nytt ljus kastas över det vÀlkÀnda, frÄn slaveri till rinnande vatten, och dÀr demokrati, religionskonflikter, social rörlighet och ekonomiskt utnyttjande utforskas inom det stora sammanhang som Àr romarriket. Detta Àr en uttömmande och klargörande historia över det antika Rom.