(0)

Stemmer fra deporteringslejren

audiobook


Har du hÞrt om KÊrshovedgÄrd? Ved du, hvem der bor der, og hvorfor? Ved du, om man overhovedet kan bo der?

I den nyudkomne tegneserie “FortĂŠllinger fra KĂŠrshovedgĂ„rd” hĂžrer vi otte mennesker fortĂŠlle om deres liv pĂ„ KĂŠrshovedgĂ„rd Udrejsecenter, hvor de bor pĂ„ ubestemt tid efter at vĂŠre blevet nĂŠgtet asyl i Danmark.

Centrene beskrives som et fÊngsel, reglerne som umenneskelige, for KÊrshovedgÄrd har et specifikt og bevidst udtalt formÄl: At gÞre forholdene sÄ dÄrlige, at man presser folk til selv at rejse rejse hjem.

Lyt med, nÄr vi sammen med tegner, forlÊgger og en af mange initiativtager til bogen, Erlend Hjortland SandÞy, taler om en bog med stemmer indefra en af de mest uhyggeligste institutioner i Danmark.

BrĂŠndende BĂžger

Litteraturen skal tage chancer for, at den kan forandre verden. Fra Dante som opfinder Helvede til Harry Potters genfortrylning af verden – over Yahya Hassans eksplosive digte og Suzanne BrĂžggers angreb pĂ„ kernefamilien, til 1984’s klaustrofobiske overvĂ„gningsverden og fatwaen mod Salman Rushdie. Lyt med, nĂ„r oprĂžrske gĂŠster lĂŠser og taler om de BrĂŠndende BĂžger.

Jacob Nielsen er tidligere radiovÊrt ved 24Syv, hvor han har vÊret vÊrt pÄ og produceret radio- og podcastserierne 'BrÊndende bÞger', "min litterÊre pornosamling', 'Den syvende statsmagt', 'Verdens lÊngste Tour-optakt' og 'Frankrig Rundt'. Jacob har desuden en bachelor-grad i litteraturvidenskab fra KÞbenhavns Universitet.


Narrator: Jacob Nielsen
Duration: