(0)

Tackla hatet!

E-book


Om jag Àr rÀdd? SjÀlvklart! Jag vaknar mitt i natten med skrÀckfyllda mardrömmar om att de slÄr mig i magen och om att nÄgon springer bakom mig och sÀger att de ska döda mig

SÄ sammanfattar den mexikanska journalisten och författaren Lydia Cacho den rÀdsla hon stÀndigt lever med efter att ha blivit utsatt för hat och hot. De ökade trakasserier som journalister, politiker, författare, bloggare, stÄuppkomiker och andra som verkar i offentligheten utsÀtts för pÄ nÀtet, Àr inte bara ett hot mot enskilda personer utan mot sjÀlva den yttrandefrihet som hatarna sÄ ofta sÀger sig vÀrna om.

SÄ hur gör hon och andra offentliga personer för att överleva trakasserier, hat, hot och mordförsök? Och hur hanterar kvinnorna det sexualiserade hatet och de stÀndiga vÄldtÀktshoten?

Tackla hatet! Àr ett reportage dÀr opinionsbildare frÄn Sverige, Spanien, Frankrike, Mexiko och Afghanistan berÀttar om sina erfarenheter, sin smÀrta och sin fasta övertygelse om att aldrig ge vika för hatet. Men det Àr ocksÄ en bok som sammanstÀller tips frÄn sÀkerhetsrÄdgivare, polisen och andra experter om hur offentliga personer kan skydda sig sjÀlva och sina nÀra och som diskuterar vad vi alla kan och bör göra tillsammans för att hatarna inte ska vinna.