(9)

Tandem-kentauri eli Kettusen jo mones kirja

E-book


Markus Kajon pakinoiva minÀ, Kettunen, tekee vuosien tauon jÀlkeen nÀyttÀvÀn paluun. Tuttuun tapaan Kettunen tarttuu tarinoillaan arjen ja juhlan pieniin ilon- ja harminaiheisiin, pulmiin ja paradokseihin. Nyt Kettunen myös piirtÀÀ.

Tandem-kentauri eli Kettusen jo mones kirja on katsaus maailmaan aina jollain tavalla yllĂ€ttĂ€vĂ€stĂ€ vinkkelistĂ€. Kajo on taltioinut kirjan muotoon huomioita, joita jokainen meistĂ€ on tehnyt - alitajuisesti. Oletko esimerkiksi huomannut, ettĂ€ jos katsoo ihmisen oikeata korvaa ja kallistaa pÀÀtÀÀn vasemmalle, korvalehden sisempi osa muodostaa monilla ihmisillĂ€ ikÀÀn kuin isonenĂ€isen hahmon pÀÀn. SiitĂ€ vain lajitovereita kurkistelemaan - ja löytĂ€mÀÀn uusia ajatuksia sekĂ€ heistĂ€ ettĂ€ Tandem-kentaurin sivuilta, jotka Markus Kajo on varustanut ”asianmukaisilla tai muunlaisilla” piirroksillaan.

Kettusen kirjoja ei tarvitse selittÀÀ niille, jotka ovat yhdenkin hÀnen kirjoistaan lukeneet. Kummallisesti hÀnen lukijakunnastaan löytyy niin ihmisiÀ, jotka eivÀt yleensÀ koskaan lue kirjoja, kuin todellisia kirjallisuuden suurkuluttajiakin. Lukijoita on koululaisista vanhuksiin, ja iso osa lukijoista palaa saman kirjan ÀÀreen yhÀ uudelleen.

Kettusen aiempia kirjoja on myyty kymmeniÀ tuhansia kappaleita.

Kanisteri on mukava sana. KĂ€yttĂ€kÀÀ sitĂ€ useammin! Ja ometta, vesiperuna, guttaperkka, Kiikoinen, abscond, maamoottori, Hilversum & Tuut tuut! (TĂ€ssĂ€ eivĂ€t ole kaikki mukavat sanat, mutta sentÀÀn joitakin, joilla pÀÀsette alkuun.) Ai niin, ja “tuiteri”.

Joskus minÀ alan yhtÀkkiÀ juosta tÀysillÀ, ja hetken perÀstÀ pysÀhdyn kuin seinÀÀn, ihan vain ettÀ tunnen miten G-voimat jyllÀÀ! Mutta muut luulevat, ettÀ vain myöhÀstyin bussista.