(45)

Tapahtumapaikkana Duma Key

E-book


Rakennusurakoitsija Edgar Freemantle selviytyy nipin napin hengissÀ vakavasta työtapaturmasta. HÀn menettÀÀ oikean kÀtensÀ, ja lisÀksi puhe, nÀkö ja muisti takkuilevat. HÀn kÀrsii myös voimakkaista kivuista ja ailahtelevista mielialoista. RaivopÀissÀÀn Edgar on hyökÀnnyt kaksi kertaa jopa vaimonsa kimppuun. Nyt vaimo haluaa erota.

Psykologinsa neuvosta Edgar ottaa maantieteellistÀ etÀisyyttÀ tapahtumiin. HÀn muuttaa Minnesotasta Floridan rannikolle ja vuokraa vaaleanpunaisen rantatalon Duma Keyn saarelta. HÀn ryhtyy piirtÀmÀÀn ja maalaamaan, ja vaikuttaa melkein siltÀ kuin hÀnestÀ pursuava luovuus ja lahjakkuus tulisivat jostain ulkopuolelta. Pian Edgar huomaa, ettÀ hÀnen kuumeisesti maalaamansa työt vaikuttavat arvaamattoman voimakkaasti saaren elÀmÀÀn. VÀhitellen alkaa paljastua talon omistajan Elizabeth Eastlaken traaginen perhetarina, ja menneisyyden haamut tuhoisine voimineen nousevat esiin.

Kingin uuden romaanin aineksia ovat kuoleman kohtaaminen, muistot, luovuus, pahuus. Pelottava ja yliluonnollinen Tapahtumapaikkana Duma Key pitÀÀ tiukasti pihdeissÀÀn.

Yhdysvaltalainen Stephen King (s. 1947) on yksi maailman tunnetuimmista kirjailijoista ja amerikkalaisen nykykirjallisuuden suurimpia tarinankertojia. HÀnen ensimmÀinen romaaninsa Carrie ilmestyi 1974, minkÀ jÀlkeen hÀn on kirjoittanut yli 60 kirjaa, jotka ovat kaikki olleet maailmanlaajuisia myyntimenestyksiÀ. Kingin teosten pohjalta on tehty lukuisia televisiosarjoja ja elokuvia. HÀnen tuoreimpia teoksiaan ovat Ulkopuolinen, Mersumies-trilogia ja Hohdon tarinaa jatkava Tohtori Uni. Useita merkittÀviÀ kirjallisuuspalkintoja voittaneelle Stephen Kingille myönnettiin vuonna 2018 American PENin sananvapauspalkinto. HÀn asuu Mainessa vaimonsa, kirjailija Tabitha Kingin kanssa. HeidÀn poikansa Joe Hill ja Owen King ovat myös kirjailijoita.