(0)

Trollkarlen del 1-3

E-book


Denna spÀnnande historiska fantasy, som myllrar av slaviska gudar, andar och vÀsen av alla de slag, utspelar sig i Kievrus pÄ 900-talet. DÀr strider tvÄ bröder om makten över riket - Kievfursten Jaropolk och Novgorodfursten Vladimir. Till sin hjÀlp har de vojvoder och varjager, som Àr bÄde trogna och förrÀdiska. Men Àr det verkligen sÀkert att den som verkar god och pÄ rÀtt sida verkligen Àr det? Och vems sida Àr den rÀtta?

Vi fÄr följa syskonen Jegosja och Nastiona, som oförskyllda tvingas fly frÄn sin födelseby i de sÀgenomspunna Myrmarkerna mellan floderna Ravan och Tigoda, lite bortom den flod som förenar Varjaghavet med sjön Nevo. OmstÀndigheter de sjÀlva inte rÄr över skiljer dem Ät, och de hamnar i miljöer och situationer dÀr de agerar pÄ diametralt olika sÀtt.

Nastiona blir Polotskfurstedottern Rognedas förtrogna, och tillsammans avvÀrjer de en konflikt som annars hade slutat med blodvite. Kievfurstens befÀlhavare Varjazjko, tar först motvilligt Nastiona under sina vingars beskydd. Han vill sÄ vÀl, men ...

Jegosja tar vÀrvning i furst Jaropolks hird. LÀngs sin vÀg, kantad av Àregiriga vojvoder och försÄtliga andar, beskyddar han storfursten frÄn Orejs förtrollade och hotande svÀrd.

Parallellt fÄr vi följa Siroma, den slaviske boskapsguden Veles odödlige offerprÀst, som gör allt för att skydda sin gud mot den nye kristne Guden, nÀr furst Vladimir tÀnker införa en ny tro i Rus.