(1)

Vainikkala

E-book


Kuka haluaa murhata rokkitÀhden? Politiikan toimittaja Toivo Tuohipuu saa tehtÀvÀkseen kirjoittaahenkilökuvan Juhani Hurmasta, Uuno Kailaan runoja englanniksi esittÀvÀn Mysterio-yhtyeen solistista. RocktÀhdestÀ, jota kansa rakastaa rakastaa. Moskovan junassa selviÀÀ, ettÀ kaikki eivÀt tunne tuohon kansaan kuuluvansa.

Matkan aikana toimittajan haastattelumankalle kertyy kosolti nousu- ja laskuhumalaista jorinaa, mutta onko siitÀ hyötyÀ, kun laukaus kajahtaa ja ikkunasta kurkistaa kaksi karvaista takapuolta?

Vainikkalan lÀhestyessÀ sekÀ yksityisjunan ettÀ tapahtumien vauhti kiihtyy ja on selvÀÀ, ettÀ pelissÀ on paljon enemmÀn kuin Tuohipuun yt-neuvottelujen uhkaama työpaikka. EpÀiltyjÀ riittÀÀ: syntymÀpervo manageri Antero Niilanen, vajaalla pakalla pelaava junakuski Simeon Varjokallio sekÀ bÀndin kitaristi Spaddu ja basisti Raatikainen. Ainakaan kahdella viimeisellÀ ei ole tÀysin puhtaita jauhoja pussissaan vaan useampi kilo heroiinia mÀtettynÀ Alepan kassiin.

Jussi Lehmusvesi (s. 1972) on Helsingin Sanomien kulttuuritoimittaja. HÀn on opiskellut mm. journalistiikkaa ja kirjallisuutta JyvÀskylÀn yliopistossa. Vainikkala on Lehmusveden esikoisromaani. Se on mustan huumorin sÀvyttÀmÀ tarina elinikÀisestÀ ystÀvyydestÀ, suuresta rakkaudesta, intohimoisesta runoudesta ja jÀrjettömÀstÀ sekoilusta.

”Jos olisin rohkeampi ihminen, sanoisin, ettĂ€ tĂ€ssĂ€ on kirja, jonka Jari Tervo olisi halunnut kirjoittaa ja Kari Hotakainen lukea.” –Jussi Lehmusvesi