(0)

Vores tid. Mit liv med Corin Redgrave

E-book


Dette er ikke blot en fortÊlling om to af Storbritanniens stÞrste skuespillere og deres liv sammen. Det er i hÞj grad en fortÊlling om kÊrlighed, sygdom, tab og sorg. Skuespillerinden Kika Markham fortÊller Äbent om sit liv med Corin Redgrave, en af de stÞrste skuespillere pÄ den britiske teaterscene i nyere tid.

PĂ„ trods af tredive Ă„rs lykkelig og turbulent kĂŠrlighed mĂ„ Kika og Corin sande, at efter Corins hjertestop kan han ikke lĂŠngere huske deres liv sammen. Kika fortĂŠller om deres tid sammen med empati, humor og Ă„benhed. Gennem dagbĂžger og personlige breve trĂŠder begge parters private tanker og fĂžlelser om forlĂžbet frem. Kika beskriver Corins sygdomsforlĂžb, som involverer bĂ„de krĂŠft, hjertestop og hukommelsestab. Dette er derfor ogsĂ„ en fortĂŠlling om at vĂŠre pĂ„rĂžrende til person, der ikke alene lever med alvorlig sygdom, men ogsĂ„ har mistet ethvert minde om den fĂŠlles fortid– en sorg, som Kika beskriver med hudlĂžs ĂŠrlighed.

Uddrag af bogen

”Er det sandt, Corin, at du ikke kan huske dit liv med Kika?”

”Ja, det er sandt, jeg mener, jeg ved, at vi var lykkelige. Og jeg ved, at jeg elskede Kika, men jeg kan ikke huske vores liv sammen.”

AltsĂ„ var det, jeg altid havde gruet for og frygtet, faktisk sandt. Det var fĂžrste gang, at nogen af os havde erkendt det i en ”saglig” sammenhĂŠng, og dette sĂ„ ĂŠrligt og enkelt, af min mand. Nu forstod jeg, at begge vores liv var gĂ„et tabt. For til hvilken nytte er minder, hvis de kun eksisterer hos en person? Mine minder var allerede ved at visne og dĂž inde i mit hoved. Den eneste mĂ„de, de kunne holdes i live, var ved at dele dem.

Om forfatteren

Kika Markham (f. 1940) er skuespiller og har haft en lang karriere inden for bÄde film, fjernsyn og teater. Foruden sit virke i England arbejdede hun i Frankrig sammen med filminstruktÞrer som Jacques Rivette og François Truffaut. I 1985 blev hun gift med Corin Redgrave fra det store engelske skuespillerdynasti.